2013. január 1., kedd

Különleges színvilágú esküvői minialbum

Hol van az megírva, hogy egy esküvői album csak a szokásos fehér, rózsaszín, bézs, halványzöld vagy piros dekorációval az igazi? Manapság az esküvői trendekben is hódítanak a színek, ezért választottam ennek a különleges fiatal párnak a sárga-fekete-fehér-szürke színkombinációt.


Ez egy 15x15 cm-es minialbum, kb. 5-6 cm vastagságú. Különlegességét az adja meg, hogy egy vagány, laza hangvételt adtam neki a papírok geometrikus mintája és az alkalmazott technikák által is. Festettem, fröcsköltem, maszatoltam, és mindezt lágyságot adó papírcsipkével, virágokkal kombináltam.

Kedvcsinálónak íme pár oldal, a kedvenceim, a képre kattintva nagyban is láthatóak a finom részletek:


Bár az esküvő még az őszi szép időben volt, az album karácsonyra készült ajándékba. Egy kedves grafikus barátom retusálta a képeket, a kérésemnek megfelelően meghagyva a fekete-fehér képeken a csokor sárgáját.


A dekorgombok fából készültek, én díszítettem őket az alkalomhoz passzoló motívumokkal.


Az apró rózsát a virág közepén is saját kezűleg csináltam.


Szeretem ezeket a kihúzható, felhajtós és rétegzett megoldásokat, nagyon érdekessé teszik az albumot és nem mellékesen több kép is fér bele.


A madárfigurákat és a több oldalon is látható, kissé szabálytalan, bolondos feliratokat fekete festékkel bélyegeztem.


Nyomtatott idézet is került az albumba, de csak egyszerű, nem túl ömlengős, mert ez illett az album és a fiatal pár stílusához.


Ez a kedvenc oldalam, talán az elrendezés szokatlansága miatt. Vagy a fotó, a kifelé vonuló pár diadalmas mosolya, az egész hangulat az, ami különlegessé teszi számomra ezt az oldalt.


Természetesen egy beállított kép is helyet kapott az albumban, de tényleg csak egy, a többi spontán...


...mint ez a másik kedvencem, a csokorral való bolondozás. Aztán a hagyományos csokordobást is oldalba foglaltam.


Mivel ez egy sorozatkép, próbáltam több mozzanatot elhelyezni az oldalon, így született meg a kihajtható képsor ötlete.


Aztán pedig a férj felkapja újdonsült feleségét és búcsút intenek a násznépnek!

Amikor karácsonykor átadták az ajándékokat és Kinga megkapta az albumot, örömében azonnal felhívott és lelkendezve mesélte el, hogy meglepődött, meghatódott és mennyire tetszik neki. A teljes albumot átlapozhatjátok ITT.

Az esküvői szezon előtt érdemes már jó előre kitalálni, mit is adjuk a párnak, az örömszülőknek. Nagyon szívesen készítek hasonló vagy akár teljesen más stílusban is egy különleges fotóalbumot, vagy akár több kisebbet is. Kép nélkül is szép ajándék, bár sokkal személyesebb és praktikusabb, ha már készen adjuk át, és így a díszítés, a színvilág is biztosan illeni fog a képekhez.

3 megjegyzés: